Leiskite savo vaikams patirti neįtikėtinus nuotykius mūsų medinėsė žaidimų aikštelėse

Artėjant vasaros sezonui, tikriausiai, pagalvojate apie tai, ką vaikai veiks diena iš dienos savo kieme, kokias pramogas ir veiklas, galėsite jiems pasiūlyti. Norisi jog tas laikas atostogų metu būtų praleistas kuo aktyviau ir naudingiau. Taigi sedėjimas prie kompiuterio ar telefizoriaus ekranų, tėvų tikrai netenkina, nors gal tai ir smagiausia veikla vaikams, tačiau norisi šiuos įpročius pakeisti ir ugdyti supratimą jog aktyvi fizinė veikla naudinga vaikų vystymuisi, augimui ir bendrai gerai savijautai. Tad jeigu pradėsime šią vertybę ugdyti ir skiepyti nuo mažų dienų, parodysime ir supažindinsime, kokia smagi veikla gali būti gryname ore, savo kieme ir kaip aktyviai ir sveikai praleisti laisvalaikį, vaikai su tuo užaugs, įpras ir tai taps neatsiejama jų gyvenimo dalis. Vėliau aktyvius žaidimus medinėje žaidimų aikštelėje vaikams, galbūt keis kitos pramogos ir užsiėmimai, tačiau vaikas norės judėti, aktyviai leisti laiką ir būti gryname ore. Tad kokias veiklas gali pasiūlyti mūsų medinė žaidimų aikštelė vaikams?

Pradėkime jau vien to, kad ši medinė žaidimų aikštelė vaikams statome lauke, todėl visą laiką, kuomet vaikas norės joje žaisti bus lauke, gryname ore. Medinės aikštelės vaikams, naudojamos jų ištisus metus, neturi sezono pradžios ar pabaigos, kol malonus oras lauke, nesvarbu ar sniegas žiemą ir čiuoši į pusnį ar balos vasarą, tai tik dar labiau pagyviną žaidimą ir suteikia dar daugiau noro vaikams būti lauke.

Jeigu renkatės medinę žaidimų aikštelę vaikams su laipiojimo kopetėlėmis tai padeda vaikams išsikrauti, išlieti savo energiją, susikaupusius jausmus ir emocijas. Vaikai stiprina savo ištvermę, fizinį aktyvumą, atranda judėjimo laisvę, stiprina jaumenis. Todėl gerėja ne tik jų sveikata, tačiau gerėja ir nuotaika, sumažina stresą ir dar labiau pasiruošia rudens sezonui, kuomet jau grįžtant į kolektyvus suaktyvėja ligos ir labai svarbus užgrūdintas ir pasiruošęs organizmas. O tam puikiai tinka fizinė aktyvi veikla, grynas oras, subalansuotas maistas ir gera emocinė savijauta. Tad visą tai Jūs ir galite pasiūlyti vaikams vasaros metu, turėdami medinę žaidimų aikštelę vaikams: jie aktyviia leis laiką, bus gryname ore ir automatiškai mažins stresą bei gerins savo emocinę būseną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *